De mest populære sportene for tiden

Fotball har lenge vært den mest populære idretten i Norge, både i antall aktive utøvere, og i tilskuertall. Fotball er også populært på TV, og er uten tvil den største idretten i Norge. Selv når den norske serien har pause, er det lett å følge fotball på TV, ettersom andre store ligaer ofte spilles i vinterhalvåret.

Ishockey er den nest største publikumsidretten i Norge, etter fotball. Dette er også en sport man kan følge både på tribunen og hjemme i sofaen. Håndball er en annen idrett som har mange utøvere og gode tilskuertall. Om vinteren er vintersport veldig populært. Veldig mange driver med vintersport selv, enten som treningsform, eller bare for å komme seg ut i naturen. Andre foretrekker å følge sporten på TV. Langrenn er den største publikumssporten blant vinteridrettene, tett fulgt av skiskyting. Også alpint og hopp har mange tilskuere, både på selve arrangementet og foran TV-skjermen. Snøbrett og skicross er andre vinteridretter som opplever et økende tilskuertall.

Motorsport, kunstløp og hestesport er også populære TV-sporter. Innen hestesport er det mange aktive utøvere, spesielt innen sprangridning. Travløp lokker også mange til TV-skjermen, spesielt totalisatorløpene, der man kan satse penger på hestene, og kanskje vinne noen kroner. Travsporten står veldig sterkt i Norge.

Friidrett er den mest populære sommeridretten, fordi friidrett omfatter så mange ulike idretter, fra hopp til løpsøvelser og kasteøvelser. Mange skoler oppfordrer elevene til å drive med friidrett, og det blir arrangert mange friidrettsstevner både for barn, ungdommer, folk med nedsatt funksjonsevne og utviklingshemmende. Alle kan drive med en eller annen form for friidrett.

Sykling, motorsport og svømming er andre sommeridretter med gode publikumstall. Stadig flere begynner også med ekstremsport, som triatlon eller andre multisportskonkurranser. De fleste gjør det for å utfordre seg selv, ikke for å vinne store konkurranser.